Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

Skystos ekologiškos organinės trąšos JP RENLIS 1L

Prekės kodas: RENLIQ
12,99 €

Aprašymas

         

Skystos trąšos "JP RENLIS"

Koncentrato pavidale, ekologiškos mikroelementinės organinės kilmės trąšos pagamintos mėsinių galvijų mėšlo komposto pagrindu pagal inovatyvią technologiją tręšimui “per lapus” ir sodinamosios medžiagos apdorojimui.

Natūralios organinės kilmės  trąšos  pagamintos  iš mėsinių galvijų kraikinio mėšlo komposto panaudojant inovatyvią  technologiją. Jose esančio biologiškai aktyvių komponentų komplekso  visos sudėtinės dalys yra lengvai prieinamoje augalui formoje, bei teigiamai veikia dirvodaros procesus ir dirvoje esančius mikroorganizmus. 

  JP Renlis skystos trąšos yra koncentrato pavidale ir yra veiksmingos dėl savo sudėties ir sandaros ypatybių tręšimui "per lapus" ir sodinamosios medžiagos apdorojimui "apveliant sėklą".

Trąšos tinkamos ekologinei žemdirbystei  ir pasižymi  dideliu bio aktyvių mikroorganizmų, huminių ir fulvo rūgščių, aminorūgščių kiekiu bei turtinga makroelementų NPK ir mikroelementų (Fe,B,Mn,Mo,Cu,Co,I,Zn) kiekiu.  Trąšos tinkamos naudoti visiems augalams.Trąšos JP Renlis yra patogios naudoti tiek smulkiems, tiek stambiems ūkiams, tinkama purkšti ne tik megėjiškais, bet ir moderniais automatizuotais purkštuvais bei tręšti laistymo sistemų pagalba į augalo šaknų zoną.

Šias ekologines trąšas galima naudoti ekologinėje gamyboje pagal Tarybos reglamento (EB) Nr.834/2007 ir Komisijos reglamento (EB) Nr.889/2008 reikalavimus.

Skystos trąšos "JP RENLIS" skirtos:

  • augalų tręšimui per lapus
  • sodinamosios medžiagos apdorojimui;
  • dirvožemio struktūros praturtinimui ir pagerinimui.

"JP RENLIS" naudojimo privalumai:

  • didina dygimo ir sėklos daigumą;
  • didina žemės ūkio produktų derlingumą (iki 30%) ir gerina gėlininkystės augalų dekoratyvumą;
  • gerina žemės ūkio produktų kokybę (didina glitimo kiekį ir pagerina kokybę, didina cukraus, aliejaus, krakmolo, vitaminų kiekį, grūdų kokybę, mažina nitratų kiekį);
  • didina makro ir mikroelementų naudojimo efektyvumą;
  • padidina cheminių ir biologinių augalų apsaugos produktų naudojimo efektyvumą (galima sumažinti jų kiekį 10-30%);
  • mažina neigiamą cheminių trąšų ir pesticidų poveikį;
  • pagreitina brendimą 7-10 dienų;
  • didina atsparumą nepalankių aplinkos veiksniams;
  • sumažina infekcijos, fitopatogeninės mikrofloros atsiradimo riziką,
  • gerina dirvožemio fizikinių ir cheminių savybes, sunkiųjų metalų ir nuodingų cheminių elementų surišimą.

    Skystų​​ trąšų​​ JP ​​RENLIS​​ cheminė​​ sudėtis:

    Tyrimų parametras

    Natūralioje medžiagoje, %, mg/l

    pH

    8.6

    SAUSA MEDŽIAGA%

    5.6

    TANKIS g/l

    1025

    Organinė medžiaga %

    54

    Huminių rūgščių kiekis%

    2.53

    Fulvo rūgščių kiekis%

    0.77

    Bendras azotas (N) %

    0,21

    Bendras fosforas (P) %

    0,11

    Bendras kalis (K) %

    0,4

    Na, Ca, Mg, S, B, Mo, Fe, Mn, Co, Cu, Zn %

    <0,1

     

     

    Skystų JP Renlis trąšų naudojimas ir normos:

    Vidutinė skiedimo norma: 1:120, naudoti 2-3 l koncentrato 1ha / 250 l vandens

  • Purškimui per lapus – norma – 2-3 l/ha/250 l vandens, 2-3 kartai vegetacijos metu;
  • Sėklos apvėlimui – 1 t/0,5-1 l koncentrato/10 l vandens;
  • Rekomenduojama prieš sėją ar sodinimą pylimui į dirvą 5-8 l/ha;
  • Daigų ir augalų sodinukų šaknų apdorojimui tirpalą gaminti skiedžiant 1:300;
  •  

    Naudojimo ir laikymo rekomendacijos:

     

    Purkšti nevėjuotą ir nesaulėtą dieną, geriausiai ryte arba vakare. Galima purkšti esant rasai ar po lietaus.

    Rekomenduojama laikyti 4-30 °C temperatūroje, vengti tiesioginių saulės spindulių. Galiojimas – 24 mėn.

     

     

    KULTŪRA

    Skiedimo norma

    REKOMENDUOJAMOS TRĘŠIMO “PER LAPUS” FAZĖS

    Žieminiai kviečiai

    1:120

    1 purškimas-3-4 lapeliai,  2-krūmijimosi tarpsnis, 3- bamblėjimo tarpsnis, 4-plaukėjimo tarpsnis

    Žieminiai rapsai

    1:120

    1 purškimas-3-6 lapeliai, 2-butonizacijos tarpsnis, 3- ankštarų susidarymo tarpsnis

    Kviečiai, avižos, miežiai

    1:120

    1 purškimas -3--4 lapeliai, 2 - krūmijimosi tarpsnis, 3-bamblėjimo tarpsnis, 4-plaukėjimo tarpsnis

    Saulėgrąžos

    1:150

    1 purškimas - 2-4 lapeliai, 2 - žydėjimo pradžia

    Kukurūzai

    1:130

    1 purškimas -3-6 lapeliai, 2 - plaukėjimo pradžia

    Grikiai

    1:180

    1 purškimas -apatinių žiedelių tarpsnis, 2 - masinis žydėjimas

    Ankštinės kultūros (soja, pupos, žirniai)

    1:100

    1 purškimas -2 lapeliai, 2-žydėjimo pradžia

    Cukriniai runkeliai

    1:100

    1 purškimas -4-6 lapeliai, 2 - po 10-15 dienų

    šakniavaisiai (morkos, ridikai, ropės)

    1:120

    1 purškimas -3-4 lapeliai, 2 -po 15 dienų

    Žiediniai kopūstai, brokoliai, špinatai

    1:200

    1 purškimas -3-4 lapeliai, 2 – 9-12 lapelių

    Salotos

    1:150

    1 purškimas - 4 lapeliai, 2 – 9-12 lapelių

    Pomidorai, paprikos, baklažanai

    1:200

    1 purškimas -3-5 dienos po daigų sodinimo, 2 -žydėjimo pradžia

    kopūstai

    1:200

    1 purškimas -10-15dienų po daigų sodinimo, 2 -galvos formavimosi pradžia

    Prieskoninės daržovės

    1:200

    1 purškimas -10-15dienų po sėjos, 2-3 -vegetacijos metu kas 10-15 d.

    Bulvės

    1:200

    1 purškimas - susiformavus lapijai, 2 - žydėjimo pradžia

    svogūnai, česnakai

    1:100

    1 purškimas -susiformavus lapijai, 2 -po 12-15 dienų

    arbūzai, agurkai, cukinijos

    1:100

    1 purškimas -4-6 lapai, arba 3-5 dienos po daigų susodinimo 2 -žydėjimo pradžia

    vynuogės

    1:200

    1 purškimas -žydėjimo tarpsnis, 2-po 10-12 dienų